zondag 24 februari 2013

City of David

Lieve mensen die dit lezen,

17 Februari hebben wij een ontzettend mooie excursie mogen meemaken. Gelukkig hoefden we niet zo vroeg op als toen we naar het meer van Galilea gingen, want deze excursie was binnen loopafstand. Na allemaal ons broodpakketje te hebben klaargemaakt zijn we om kwart over acht, met onze gids Inge, naar de stad van David geweest, het ontstaan van Jeruzalem.
We hebben in 2 Samuel 5 kunnen lezen hoe David de stad veroverde, en we hebben de herkenbare plaatsen kunnen bekijken. Ook de plaats waar Salomo werd gezalfd tot koning (1 Koningen 1) hebben we bezocht, en Siloam, waar Jezus de blinde genas (Johannes 9). Dit was de plek waar de meesten van ons toch wel enthousiast over waren, waar de blinde zijn ogen waste en weer kon zien. Erg indrukwekkend.

De groep bij de zuidelijke opgravingen
In Handelingen 2 staat het ontstaan van de eerste Messiaanse gemeente, de uitstorting van de Geest. Velen lieten zich dopen, dit was bij een badplaats, mikveh, die wij ook hebben bezichtigd. Inge vertelde dat de vlammen en de wind die tijdens de uitstorting van de Heilige Geest zichtbaar werd, niet heel nieuw was voor de mensen omdat het herkenbaar was uit de tijd van Mozes toen God Zijn onderwijzing gaf op Sinaï. Dit ging namelijk ook gepaard met wind en vuur. Ook het dopen was niet vreemd voor deze mensen, omdat ze al gewend waren aan de rituele reinigingen in de mikveh, voordat ze voor God konden verschijnen.
Al met al dus erg veel indrukken en erg mooi om allemaal persoonlijk mee te maken. Als laatste lazen we Zacharia 14, waarin we lezen dat de Olijfberg zal splijten als Jezus terugkomt. En dit lezen, terwijl we uitkeken op de berg, maakte het heel reëel, heel actueel en echt.

Nou zijn onze excursies natuurlijk niet het enige wat wij meemaken hier in dit prachtige land. Ons werk gaat ons allemaal steeds beter af, en het contact met de cliënten wordt steeds mooier. De verantwoordelijkheid die we hier als vrijwilligers krijgen is soms een beetje schrikwekkend:
- Sondevoeding geven, zonder er een opleiding voor te hebben
- Alleen met een cliënte (die je nog nooit hebt ontmoet daarvoor) naar een afspraak bij dokter zonder te weten wat waar of hoe.
- Hele dagen er alleen voor staan in een workshop, en dan ook nog nieuwe cliënten binnen krijgen die je niet kent.
Maar het lukt ons! En we genieten nog steeds :-)

Hartjes aan de kopjes hangen voor Valentijns. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten