zaterdag 16 februari 2013

Onze tweede week in Jeruzalem


Zoals jullie op de foto kunnen zien, hebben we de was af en toe al lekker buitenhangen. Onze moeders is er maar druk mee!

Ondertussen zijn we allemaal aan elkaar en aan het leven in Israël gewend. We zitten zo langzaam aan in onze 'Israëlisch' werkritme met daarin meenemend de flexibele mentaliteit van dit land! Elke dag kan het anders verlopen. De control freaks onder ons hebben een mooie uitdaging aan te gaan! Af en toe is het nog een beetje zoeken hoe wij de   ‘weinige '  vrije uurtjes invullen. Naast onze  vaste werk dagen gaan wij ook om de week op vrijdagmorgen naar ouderen met een Holocaust verleden op bezoek. s' Middags hebben we een druk programma om het huis op orde te krijgen en dan boodschappen doen op de Sûq (=markt) wat meestal errruugg druk is op de vrijdag voor Sabbat. Daarna heerlijk beginnen met voorbereiden aan de Sabbat maaltijd.
Genieten van de Sabbatsmaaltijd
Andere vrije vrijdagen zullen worden ingevuld door verschillende activiteiten zoals hand en spandiensten in de gaarkeuken, in en om het huis bij de veldwerkers of andere instellingen.
Afgelopen zondag hebben we een geweldige dag gehad. We zijn met de groep en onze gids naar het Noorden van het land afgereisd. Het was een prachtige rit onderweg. Onze gids was verrukt van zoveel groen onderweg die wij zagen. Wat zijn wij Hollanders gewend en verwend om zoveel groen in ons landje te zien….Dat er zoveel groen onderweg te zien is heeft te maken met de sneeuw die in afgelopen januari (wat ook bijzonder voor Israël is) en de vele regen die de afgelopen maanden gevallen is. Regen is hier een Zegen!
Op weg richting Golan gebergte hebben we een korte stop gemaakt bij de top van de Berg van de zaligsprekingen waar we in de Bijbel het gedeelte over de zaligsprekingen met elkaar lazen. Het is zo bijzonder als je nu de Bijbel leest dat de geschiedenis veel meer voor je gaat leven.
Daarna zijn we naar prachtige berg Hermon gereden en zijn we naar de natuur reservaat Banias geweest. We hebben de Banias waterval bezichtigd, prachtig! Deze was erg krachtig door de vele regen die er gevallen is. Prachtig om daar te zijn. Er scheen een mooie regenboog over de waterval heen.
Banias waterval - voor de avonturiers leuk om te raften :)
Tussendoor hebben wij op een parkeerplaats onze lunchpakketjes verorberd en hebben we gezelschap met een Druzische man. Hij was voor de oorlog leraar in talen en wiskunde. Nu verkoopt hij fruit, groente en kregen we een heerlijk stukje appel met honing te proeven (appeltje voor de dorst om zijn pensioen aan te vullen).
Berg Hermon met sneeuw... Wow!
We hebben een stop gemaakt in Kapernaum.
Uitzicht vanaf boot meer Galilea
De terugreis zijn we gebracht door onze chauffeur naar de aanlegsteiger in Kapernaum en zijn we met een boot over het meer van Galilea gevaren.
Kijk, wat een leuk stel ;)
We zijn aangemeerd in Kibboets Nof Ginnosar. Daarna richting huis, de buschauffeur stelde voor om een rondje Jericho te doen. We hebben de ‘boom’ gezien waar Zacheus in gezeten zou hebben……..

Shalom en geniet van de prachtige foto's die er gemaakt zijn!

Onze stoere meidengroep op onze compound


3 opmerkingen:

 1. Lieve Baanbrekers, wat was het een heerlijke dag uit met jullie in Galilea en op de Golan. Ik heb het fijn gevonden om die dag met jullie door te brengen en jullie over het land te vertellen. Jullie gids, Inge Verschoor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er gezellig uit! Geniet van jullie (vrije) tijd, de groep, het weer, werk, excursies, enz...
  Groetjes,
  Jessica - ex-baanbreker (2012)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Bregine (en de rest)
  na herhaaldelijk te hebben gevraagd om verslag van je verblijf wil ik je toch even laten weten dat ik jullie blogspot met belangstelling en veel plezier volg! Veel zegen op alles wat je doet, leert en beleeft. Hartelijke groet, Sjanie

  BeantwoordenVerwijderen