dinsdag 26 maart 2013

Wereldleider


Shalom!

Heb je ooit eens meegemaakt dat er een belangrijke president een aantal dagen verblijft in de stad waar je woont? Wij hadden dat in elk geval niet, maar nu kunnen we erover meepraten J. The president of the United States had zijn verblijf in een hotel, afgelopen donderdag en vrijdag, ruim 2 kilometer vanaf ons huisje en kwam een aantal keer voorbij op de weg die op 50 meter afstand is van onze compound. Dan denk je even die weg over te steken, maar dan kun je gerust 1,5 uur wachten. En dat terwijl het stoplicht al tiental keren groen was geworden… Een hoofdweg waar normaal honderden auto’s en bussen overheen razen, al toeterend en langs en om elkaar heen manouvrerend, ligt er stil en verlaten bij. Of je neemt de bus die je altijd neemt op weg naar huis, en dan blijkt dat je ergens in de middle of nowhere wordt afgezet. En rijden er zelfs geen bussen meer terug... Tja, het kon allemaal zomaar gebeuren in die twee dagen tijd. En verder, rode linten, wegversperringen, tientallen politiemensen aan alle kanten en hoeken langs de weg waar hij zou langs komen. Af en toe grote jeeps met beveiliging, een helikopter boven je hoofd, politiewagens in alle verschillende uitvoeringen met of zonder loeiende sirenes en zwaailichten. En een stap in de verkeerde richting of je voelt je al een rebelse tegen het gevestigde gezag. En sluipweggetjes om eerder bij je doel te komen, zit er niet zomaar in. Zelfs politie is te zien in parkjes en zijweggetjes. En dan na lang wachten verschijnt er een hele kolonie aan auto’s, zeker ruim 40 stuks. En in een van de auto’s zit hij dan… En zo moet dus alles voorbereid worden voor de route die genomen wordt. Alles in de weer voor een wereldleider, een hele stad op zn kop. ‘Balagan’ (=chaos) in the city, zoals ze dat hier noemen. Ik moest denken aan wegvoorbereiding. Johannes de Doper die de wegvoorbereider was voor het Lam Gods, de Koning der Koningen, Die alle macht heeft in hemel en aarde, ook over wereldleiders... Als er dan al zoveel moeite wordt gedaan voor een wereldleider, hoeveel waardigheid en eer behoort onze God dan toe! 
En zo toch nog een confronterende boodschap bij het zien van een stad in chaos voor 1 man...

geschreven door Bregine


3 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Jenneke en andere Baanbrekers,

  Via deze weg willen we jullie een hele goede en gezegende Pesach/Pasen toewensen en laten weten dat we nog steeds meegenieten van alle verhalen en foto's!

  Shalom,
  Pim en Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve juf Brand,

  We blijven je volgen via deze site en willen je in het bijzonder tijdens deze paasdagen alle goeds toewensen!! Natuurlijk ook voor de rest van de groep waar je mee bent!
  Hartelijke groetjes vanuit Wekerom van Gerben en Cindy en een dikke knuffel van Sanne, Fleur en Esmée van den Top

  BeantwoordenVerwijderen